Това ще бъде първата ми публикация !
Това ястие го зная от свекървата на моята свекърва .Не съм го срещала никъде досега. По оригиналния начин (това е ястие от село Мелница-до Лесовската граница) всичко се запържва ! Какво е необходимо :
- ориз-1 ч.ч (от 250мл)
- зелен лук-5-6 стръка,колкото повече по добре.Може да се добави и сух лук ако липсва зелен-2-3 средни глави!
- сварени боб-0.500кг
- подправки-гьозум (джоджен)
- Мазнина-6-7 с.л. олио
- Сол-1 и 1/2 с.л. сол
- Червен пипер-1,2 с.л. (зависи от това колко е червен)
- Луканка или салам-те са допълнения от мен !
Аз го правя без запържване ,след като ми остане от боб чорбата,нарязвам допълнително лук(може и сух),сипвам в тава ,слагам ориз,подправки и мазнина и запичам във фурната до готовност !
От себе си направих "подобрения " -добавям луканки,наденички . Добавям понякога и морков ,пипер,гъбки. Ако решите да пробвате няма да сгрешите .Да ви е вкусно !!!!
А тук е със сурова наденичка и гъби !
Няма коментари:
Публикуване на коментар