понеделник, 25 август 2014 г.

Имамбаялда !

Имамбаялда !
 Не правя тази вкусотия по оригиналния начин,защото щадя стомаха на мъжа си ! Дори тази година ,по съвсем друг начин го направих ,и стана пак много вкусно ! Аз го правя във фурна ,като нареждам в произволен ред зеленчуците ,накрая ги заливам с домати или сок от домати ,подправки ,олио и като остане на мазнина (или до готовност на зеленчуците ) значи е готово . Насипвам в бурканчета и ги заварявам 15-20 мин. Ето как го направих тази година : 
Зеленчуците които използвам които са :

патладжан( който си нарязвам и поставям в съд със солена вода за около 2-3 часа или от вечерта)
моркови
лук
 пипер(зелен и червен)
домати (може и доматено пюре)
подправки(дафинов лист ,бахар,черен пипер).
 Пипера може да е и печен ,но аз използвах суров както при бобената салата!
Всички зеленчуци ги сварявам във вода овкусена със сол и подправки с малко олио!
  Аз започвам с обработката най-напред с морковите(4-5мин)
лука(4-5мин)
пипера(1-2 мин за да остане леко хрупкав ).
 И накрая слагам патладжана (около 1-3 мин )
 Смесвам всички продукти ,ако има нужда овкусявам и като се опита от мъжете ,насипвам в бурканчета и варя15-20 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар