-1пакет овесени трици,аз ползвам на Биосет (аз смесвам овесени и пшеничени 1 част пшеничени и 1 част овесени и ги хапвам по една на ядене)
-1-3 яйца,може и само белтък
-прясно мляко 1 ч.ч.(0.250мл) или половин коф.кисело мляко разредено с вода ( Верея-0.1 %масленост)
извара-2-3 с.л. ( не е задължителна )
половин пакетче бакпулвер (може и цяло ,зависи какво количество правя )
подправки -риган ,майорана ,черен пипер и др .
Аз си ги пека в тефлонов тиган като ги оформям или кръгли ,или елипсовидни.Понякога в тавата с керамично покритие .Без мазнина. Тигана трябва да е предварително загрят !
Тези са печени в тиган !
А тук в тава с керамично покритие !
Сместа поема течността ,затова от време
на време доливам вода и разбърквам !Не ги обръщам ,пека на долно и горно по средата !!!
Почнах да ги правя по тънки ,като правя сместа по рядка ,почти като за палачинките . За да не пиша отново , ето линк към палачинките от трици : http://slavka-kozareva.blogspot.com/2015/01/blog-post_80.html
Станаха тънички и хрупкави . Направих ги за 8-9 дена ,по 3-4 на ден. За тези дни ,сложих 1 пакет овесени и 1 пакет пшеничени (той е по малък ). Сложих 1 цяло яйце и 3 белтъка(просто имах ) ! И подправки на вкус,1/2 коф. кидело мляко ,останалото вода ! Оооо и 1 и 1/2 пак. бакпулвер . И една чаша газирана вода ! Стават разкошни с газирана вода !
Няма коментари:
Публикуване на коментар