петък, 15 август 2014 г.

Патладжан ветрило !

Не зная кой е първоизточника на рецептата,но последно във фуриите я прави Снежа Костова и се запалих от нея.
Патладжана го беля и аз като Снежа. Не обичаме кората на патладжана !Патладжана се реже на филийки като не се реже до долу ,посолява се или се залива със солена вода. През това време си подготвих останалите продукти . А при мен бяха следните:
Естественно патладжан -бройката по избор
домати 2
чесън
овкусена кайма 0.500кг (може и повече)
подправки по желание
топени триъгълни сиренца (просто имах)
галета за сгъстяване
След около 40-50 мин изстисках патладжана ,изплакнах сложих в тавата и почнах да слагам плънка между филийките,нарязах двата домата които обелих ,леко посолих ,поръсих с черен пипер,малко водичка налях и олио и сложих във фурната. Става за около 50-60 мин,като накрая наръсих между ветрилата с галета ! Почти не използвам вече брашнена каша след като вече си правя галета ! Отделно направих доматен сос. Рецепта за него в раздела за сосове !
Много вкусно ястие !








Няма коментари:

Публикуване на коментар