петък, 8 август 2014 г.

Пирог със зеле и кайма !


Точно щях да чета отново какво трябва за пирога и се оказа ,че забравих да платя нета и ми го спряха ! Хи хи хи ,ама го направих по памет и съм запомнила продуктите !
 Промених 2-3 неща !
1- не запържих нищо
2- не сложих майонеза
Аз направих малко ! За проба ! Първо задуших лука ,добавих каймата,след 2-3 мин зелето и гъбите,подправки. Изцедих плънката и докато изстиваше приготвих сместа за тестото ! А тя както  се вижда е от кексова смес ! Аз я направих само с 2 яйца и вместо майонеза сложих 2-3 с.л. олио. След като изключих и го извадих ,поръсих с кашкавал !!!!










 Слагам оригинала на рецептата !!! А тя е от Валето Кисьова !
ПИРОГ СЪС ЗЕЛЕ И КАЙМА/РУСКА РЕЦЕПТА/
ТЕСТО: Последователно разбъркваме с телчето 1чч кефир/кисело мляко/+1 бакпулвер, после 1 чч майонеза/200г на „Краси“/, 3 яйца и 8 големи с връх лъжици брашно.
ПЛЪНКА: Бланшира се в подсолена вода ½ нарязана на ленти, малка зелка. Отцежда се хубаво и се +запържени в малко олио 1 глава лук, около 350-400г кайма, осолена и подправена с черен пипер и кимион, 5-6 гъби/нарязани/. Всичко до тук се изсипва в купа и се прибавят връзка магданоз и връзка копър. Накрая овкусяваме със сол, ако има необходимост.
В намазана тава с Ф30см се изсипва ½ от тестото/то е като кексово/, после плънката и после другата ½ от тестото. Пече се на 180гр около 1час/зависи от печката, но пробвайте с клечка/. Чудесен пирог!  Това е на Валето !!! Вале моя мъж много го хареса ,а той си казва направо дали му харесва или не !!!





 
















 Това е останала плънка !











 Нарязаните продукти !













 Тук изцеждам плънката !




Слагам 1/2 смес ,слагам плънката и останалата смес . Пече се според фурната !





  

Няма коментари:

Публикуване на коментар